Wat is Sacred Dance ?
Esclarmonde Tuk:

Helaas is zij in April 2015 overleden, in gedachten blijft zij bij ons en steunt zij ons als team met het verdere werk aan de Opleiding. Zij blijft aanwezig op het pad dat wij met zijn allen bewandelen.
Zij was het hoofd en oprichtster van Stichting Sacred Dance Nederland en zij verzorgde binnen de opleiding tot docent een aantal lessen Sacred Dance en behandel de huiswerkopdrachten. Haar wortels lagen de folklore. Zij heeft langdurig les gegeven en in een theatergroep gedanst. Daarnaast heeft zij een aantal jaren ballet gedaan. In 1979 maakte zij kennis met de toen net in Nederland geïntroduceerde Sacred Dance. Zij heeft zich daarin verdiept o.a. door het volgen van workshops bij Bernhard Wosien (grondlegger van Sacred Dance). In 1983 was zij medeoprichtster van en docent aan de eerste opleiding tot docent Sacred Dance, waar Bernhard Wosien regelmatig les gaf.
terug
Haar streven is de opleiding een ervaringsweg te laten zijn, waar met behulp van alle vakken meer inzicht verkregen wordt in onszelf en daarmee in anderen. De Meditation en Croix is voor haar daarin een centraal thema